divendres, 25 de març del 2011

Demagògies líbiques


No és normal que faci vinyetes d'actualitat de vida tan limitada, però el maniqueisme d'alguns m'estava fent emprenyar. Els és igual que les comparacions que facin amb altres intervencions no tinguin cap sentit i que el resultat de no fer-ho en aquest cas fos la massacre i repressió de la població prodemocràtica en mans d'un carnisser psicòpata. La qüestió és que els governs que ens oprimeixen són detestables facin el que facin. A diferència del libi, sembla ser.

La vinyeta també podria haver dit una altra cosa que estic sentint força: que si s'intervé a Líbia és pel petroli, però que si no s'intervé a Bahrein és pel petroli. Surrealista. Però ja no sé quants de cops ho he sentit.

L'acudit va ser publicat en el web d'El Jueves. Evidentment, en una versió en castellà (amb catalanada inclosa, això sí). També apareix en el Web Negre 68, pàgina 3.

16 de març del 2011
Les potències occidentals són unes HIPÒCRITES. Si no intervenen és per què ja els va bé en Gaddafi i el seu petroli.
20 de març del 2011
Les potències occidentals són unes HIPÒCRITES. Si intervenen és per què els interessa el petroli d'en Gaddafi.

5 comentaris:

  1. D'acord amb la vinyeta, no així amb els teus comentaris: tu mateix et contradius prenent partit per un bàndol (maniqueisme). Hi ha molta merda a un cantó i l'altre (un dictador que tenia força suport occidental fins fa uns pocs mesos i un altre bàndol on es barregen fanàtics islamistes i fanàtics pro-OTAN), sense anar més lluny els opositors adopten l'antiga ensenya de l'època del rei Idriss, o sigui que encara la cosa podria anar més enrere.

    ResponElimina
  2. Pensar que prendre partit és maniqueu, és maniqueu.

    ResponElimina
  3. No és maniqueu, no és culpa meva de que tu mateix et contradiguis. Un maniqueu mai no és neutral.

    ResponElimina
  4. No em contradic, però si pensar que sí et fa més feliç allà tu.

    Petonets.

    ResponElimina

Cerca'ns a Google+