dimecres, 15 d’octubre del 2014

495. Simulacre sense cap valor


Estic una mica sorprès amb la reacció de la gent. Que hi hagi foc enemic per a desprestigiar el nou plantejament de la consulta és esperable, però el foc amic és estrany. Jo també em vaig empipar abans d'ahir, però mirant el nou escenari, les principals crítiques són que serà simbòlic i que no servirà de res. Doncs com fins ara, no? No és el que està dient en Mas des de fa 2 anys? I després hi ha el drama que no es faci servir un cens de tota la població sinó que sigui per inscripció. Doncs com és habitual als països anglosaxons, no? Així es va votar l'Obama i mite'l com governa el món sense importar no sé quines cabòries que hi veuen alguns puristes que per a altres coses no ho són tant. L'escenari del mètode anterior és pràcticament el mateix del nou, excepte pel fet que el nou esquiva alguns impediments legals i segueix endavant.

De moment.

-Però quin simulacre de consulta sense cap valor has muntat ara? Quin país del món es pot prendre seriosament una consulta en la que en comptes de prendre tot el cens només s'hi compta la gent que s'hi apunti expressament?
-Però si fins i tot m'havies felicitat per com m'havia anat el meu referèndum!

3 comentaris:

  1. Ehhh... Què vols que et digui. Crec que en aquest "acte participatiu" hi tenim més a perdre que a guanyar. Perquè si surt molt bé, no reportarà cap conseqüència. Aquest és per mi el gran què, molt més que el cens (que és una qüestió més aviat tècnica). Una consulta amb totes les de la llei ja podria servir per declarar la independència. Legalment no, però políticament és 100% vàlida.
    I si per contra, l'"acte participatiu" surt malament, ... doncs malament, perquè perdrem pistonada.

    No entenc perquè no anem directe al gra. Però, dit això, és clar que aniré a votar i faré el que pugui perquè vagi bé. Però ja em disculpareu si no em provoca un gran entusiasme... :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. La qüestió és que aquest problema que hi veus ja hi era abans amb el mètode anterior. En aquest sentit no hem anat enrere sinó que som on érem.

      Elimina
    2. No podem deixar d'esgotar tots els recursos que posin internacionalment en evidencia el gobern español. Que quedi clar que si arribem a una autodeterminació no ha sigut per no haver intentat evitar per tots els mitjans posibles un tranquement "violent".

      Elimina

Cerca'ns a Google+