dissabte, 20 d’abril del 2013

Inconsistència Nacionalista 15 - Odiar el que es vol


A mi no m'escandalitza que es cremin banderes i no tinc gaire bona imatge de la gent que en fa un drama. Considero que és un dret emparat per la llibertat d'expressió. I al cap i a la fi, les banderes només són draps. Per tant, que es cremin tantes banderes com es vulguin mentre se'n tinguin els drets de propietat (cremar una bandera d'un altre penjada sí que és ser un delicte, però per altres motius).

Ara, la lògica que hi ha darrere la idea de cremar la bandera d'una part que vols per a tu és infumable. Primer, per què vol dir que s'odia el que es vol i això no deixa en gaire bona posició el motiu pel que es vol i després per què el que fa és situar l'altre bàndol al mateix nivell i categoria que un mateix, cosa sorprenent quan el nacionalisme d'un es basa justament en negar-ho. La relació entre Catalunya i Espanya no és simètrica, però el nacionalisme espanyol més exacerbat fa com si sí, o sinó, aquesta manera de tractar els símbols no s'entén. Coses del subconscient, suposo.


-Si los independentistas queman rojigualdas, ¿por qué te escandalizas si quemo una bandera catalana?
-Escàndol cap. Només pensava que els eixelebrats que cites el que volen és separar-se. I en això són coherents. Però no se suposa que el que tu vols és que ens sentim còmodes a Espanya? Que en vulguem formar part? O ni tan sols això t'importa?

4 comentaris:

  1. Volen que siguem espanyols, per això la cremen, una Catalunya dins de Castella, no catalans que se senten tant catalans com espanyols.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És el que dic que no deixa les seves intencions en gaire bon lloc.

      Elimina
  2. No quiero fastidiar mucho el mundo de fantasía que te has creado, donde unos españoles que te inventas hacen las cosas que tú quieres que hagan, para luego criticar a los españoles de verdad. Es muy burdo, pero bueno, así eres.

    Pero supongo que en tu afán por mentir se te nota mucho que al malísimo español lo pones quemando una bandera de Cataluña... no hombre, eso no te lo tragas ni tú. Quemaría, en todo caso, una estelada, pero claro si pones eso, manda a la mierda todo tu comentario, porque desaparece la inconsistencia.
    Un cordial saludo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La teva resposta és curiosa. Primer per què dius que dibuixo un món d'espanyolistes dolentíssims justament en una vinyeta on també es parla de catalanistes que també cremen banderes, sobre un text on parlava específicament de "el nacionalisme espanyol més exacerbat". La generalització i contraposició maniquea la fas tu, per tant, però no pas jo que distingeixo clarament qui són els agents.

      I després per negar la realitat dient que entre nacionalistes espanyols ultres mai cremen banderes catalanes ¬¬

      Mira. 10 segons de googlejar:

      http://www.naciodigital.cat/noticia/46906/cremen/senyera/penjada/muralles/tarragona
      http://www.youtube.com/watch?v=jN3OGMXtAzA

      Si vols te'n trobo més. Deixa'm només 10 segons més.

      Tu sabràs per què tens aquesta necessitat de negar la realitat.

      Elimina

Cerca'ns a Google+