dimecres, 18 de desembre del 2013

346. Posat en esquema


Perdó per fer-me pesat en aquest tema, però m'està rebentant la de curts de gambals que no entenen què vol dir democràcia i que prediquen barbaritats sobre el recompte de vots que per exemple porten a concloure que amb només un 26% dels vots a favor n'hi podria haver prou per a declarar la independència. Per ells la voluntat real del poble no compta per a res, dedueixo.

Ja sé que no fa gràcia, però m'ha semblat interessant resumir de forma gràfica què suposa el sistema escollit de doble pregunta. No crec que hi hagi grans variacions, excepte pel fet que potser en comptes d'un 50% demanin un percentatge major en escriure el reglament final.

Aquest cop passo de transcriure el text del dibuix.

5 comentaris:

  1. Quan estiguem en plena campanya a poques setmanes de la consulta (si es fa) caldrà fer circular aquesta imatge el màxim possible.

    ResponElimina
  2. Molt bona!
    I és que gràficament es veu tot molt més clar i senzill que no pas... no sé, un fotimer de tertulians donant voltes al tema? XD
    Salut i república!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sobretot quan la interpreten tan malament hi diuen tantes bestieses.

      Salut!

      Elimina
  3. A la pràctica és així, però com que no és cap referèndum per la independència sinó una megaenquesta per saber quants independentistes, quants federalistes i quants unionistes hi ha a Catalunya, són dues preguntes amb tres respostes. Després hi haurà la interpretació política, però ara per ara, només és això, una enquesta. Per tant no guanya cap resposta.

    ResponElimina

Cerca'ns a Google+