dimecres, 27 d’abril del 2016

738. Una de rebutjos esquerrans intermitents



Aquest tema l'hagués tret abans, aprofitant l'avinentesa de cert reportatge, però ja sabeu que no va poder ser. Que em recomanessin no parlar del tema pel meu propi bé i contemplar que al Twitter en parlaven de forma críptica perquè no se'ls tiressin al coll em va fer pensar que hi deu haver altra gent que també pensa el mateix però que no gosa expressar-ho amb claredat per por que els mal interpretin amb l'agressivitat que a vegades es tracten aquests temes. L'esquerra aquí està fent coses molt rares. Diu que no creu en els rols i estereotips de gènere, però quan es toca el tema pam!, de cop i volta transmeten la sensació que sí que hi creuen i molt fervorosament, només que simplement solen fer com que no, perquè és el que toca. Algunes argumentacions al voltant del tema semblen dignes d'altres temps i fan vergonya aliena o veritable angúnia i això cal denunciar-ho. La defensa dels  drets dels transsexuals no pot degenerar en una porta del darrera de la societat per la que s'escolin noves onades de sexisme i masclisme.

-Doncs clar que li agraden les joies, anar de compres, els vestidets, el maquillatge i el color rosa! És una dona i a les dones els agrada això!
-Però d'on has tret un amic tan carca?
-No, si normalment és tope-d'esquerres i està super-en-contra dels rols i estereotips de gènere, però per algun motiu se n'oblida completament quan surt el tema de la transsexualitat.

8 comentaris:

  1. Ui!
    Quin tema més complicat, el dels rols de gènere!
    Em sembla que et divertiràs, amb els comentaris..

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta era la intenció, però es veu que no he tingut gaire traça. :(

      Elimina
  2. "Que em recomanessin no parlar del tema pel meu propi bé i contemplar que al Twitter en parlaven de forma críptica perquè no se'ls tiressin al coll em va fer pensar que hi deu haver altra gent que també pensa el mateix però que no gosa expressar-ho amb claredat per por que els mal interpretin amb l'agressivitat que a vegades es tracten aquests temes."

    Hi ha, com a mínim, una altra opció: que siguin conscients que no saben prou sobre el tema com per opinar-ne, i no vulguin ficar la pota.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Et ben asseguro que no va ser de cap manera la impressió que em van transmetre. I de totes formes, no crec que calgui cap màster en sociologia per poder denunciar possibles tics masclistes de la societat.

      Elimina
  3. Et refereixes a això? És un tema molt interessant i que molts no ens havíem plantejat fins fa ben poc.
    http://www.ara.cat/es/Miquel-Misse-desde-decidi-chico_0_1565843540.html?utm_medium=social&utm_source=facebook&utm_campaign=ara

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ah, doncs tenim un enfocament proper, sí. Jo m'ho he plantejat des de l'inici, perquè m'era realment molt xocant comprovar que en aquest punt l'esquerra feia un canvi d'ideologia abismal i esdevenia de cop i volta extremadament sexista.

      Elimina
  4. Malauradament també he vist aquest típus de comportament de part de gent d'esquerres (i sobretot d'"""esquerres""") fora de l'àmbit de la transexualitat. El tema sobre com som les dones, o com se'ns ha de tractar deixa molt a desitjar entre alguns personatges.

    També em recorda el comportament rassista que tenen alguns d'esquerres. Concretament quan tracten p.ex. a un negre o un asiàtic de massa idiota com per poder entendre el català.

    Un fàstic tot plegat.

    ResponElimina

Cerca'ns a Google+