dimecres, 26 de juny del 2013

265. Pista per a identificar curanderos


A CAL METGE
-Mirar-te el peu? Jo? Hauries d'anar a l'especialista.
-Però que no eres traumatòleg?
-Sí, però després vaig fer un màster especialitzant-ne en la mà i fa no sé quants anys que gairebé només em dedico a les tendinitis de Quervain. Els peus em queden una mica lluny, ara...
A CA L'ESTAFADOR
-Un tractament per al peu? I tant que sí! De quin tipus prefereixes? Homeopatia? Osteopatia? Acupuntura? Flors de Bach? Cromoteràpia? Ayurvèdic? Còlonteràpia? Si vols me n'invento un ara!

10 comentaris:

  1. Ara m'has sorprès. No sabia pas que la osteopatia fos "medicina" alternativa. Pel nom sona ben bé a una disciplina seriosa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I ara! De fet el nom és un despropòsit i demostra que qui la va batejar molt de llatí no sabia ni li importava. Literalment vol dir "malaltia dels osos" i amb aquest sentit el fan servir els metges de debò.

      Dit de manera simple, l'osteopatia és la pseudociència de la fisioteràpia, la qual sí que és una disciplina seriosa. Cal no confondre-les.

      Elimina
  2. Respostes
    1. "Es una terapia que actúa como una ducha que durante 45 minutos asegura la distribución del agua con ozono en el colon, a una determinada presión y con una cánula aplicadora especial.

      Por el colon de una persona, en toda su vida, pasan más de 35 toneladas de residuos. El intestino grueso tiene una serie de codos con una longitud aproximada de 2 metros y, al pasar los alimentos, se van incrustando en las paredes gran cantidad. Una persona que va estreñida significa que lleva un retraso en la eliminación y los intestinos, sin tener fiebre exteriormente, están entre 40 y 45 grados de temperatura. Los residuos, a estas temperaturas, crean fermentación y putrefacción cuando se retienen un día o dos. (El ejemplo lo tenemos en la fruta: si la sometemos a 40 grados, durante dos días, presentará síntomas de putrefacción, y si lo hacemos con carne, al cabo de unos días tendrá gusanos). En nuestros intestinos ocurren las mismas reacciones.

      Lo bueno de esto es que las frutas y vegetales no los tenemos en nuestro cuerpo por mucho tiempo y no tienen tiempo a pudrirse caso contrario pasa con la carne y alimentos procesados."

      Vaja, que et fots aigua pel cul.

      Elimina
    2. Us veig així com intrigats.

      Volia inventar-me una teràpia que fos el màxim de grotesca possible, però no m'he vist capaç de superar el que ja existeix.

      Elimina
  3. Avui hi ha hagut diversa gent que m'ha criticat o s'ha sorprès que inclogués l'osteopatia a la llista de pseudociències. Crec que la majoria de bona fe que ho relacionen amb la fisioteràpia (tal i com també fan els que l'exerceixen). Per això he traduït el credo del seu inventor (perquè mentre la medicina no té creador les pseudociències sí) que crec que hauria de donar força idea molta gent per on van els trets: http://ca.wikipedia.org/wiki/Osteopatia#Credo (espero que no me la censuri cap místic o algú que s'hi guanyi la vida i vulgui amagar les vergonyes)

    Només recordar que l'osteopatia nega l'existència de microbis o virus, la necessitat de quimioteràpia pel càncer i que assegura poder curar amb la manipulació manual de cos (i en última instància l'operació) absolutament tot, incloent-hi l'asma, les migranyes, la sinusitis, l'estrès o la depressió. Per a l'osteopatia, a diferència de la fisioteràpia, la totalitat de les malalties es deuen a anomalies anatòmiques causades per una disfunció fisiològica i corregible per reorganització.

    Així és rotundament fals. Així, sense pal·liatius.

    He de dir que algunes de les pràctiques històriques més grotesques creades pel seu inventor han estat abandonades convergint amb la fisioteràpia, però no tinc clar que això parli molt a favor seu i que demostri que hi ha necessitat que existeixi com a entitat pròpia.

    ResponElimina
  4. Tanta l'osteopatia com l'acupuntura estan reconegudes científicament. Que tu ho sàpigues és una altra cosa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Enlloc d'escriure un lema sense contingut com els que tant agrada als curanderos, podries haver tingut el valor de respondre al missatge anterior.

      Elimina
  5. Respecte a l'etimologia del mot "osteopatia" comentar que no té res a veure amb el llatí, en tot cas es podria confondre amb el grec "pathos", però tampoc és el cas. Ve de l'anglès "path" que vol dir "camí" i el significat seria "alliberar el camí als ossos"

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cert, hauria d'haver dit grec, no llatí.

      Molt interessant això que dius. No ho havia llegit mai. Si és cert s'hi va lluir.

      Elimina

Cerca'ns a Google+