dimarts, 25 de novembre del 2014

520. Dracengaratjant


Versets de la Bíblia que la teologia sempre havia considerat literals que passen a ser òbviament metafòrics
Versets de la Bíblia que la ciència ha demostrat que són falsos

9 comentaris:

  1. Simplement, gràcies
    Reflexionem-hi siusplau, reflexionem-hi

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies per haver fet una vinyeta? Ups, doncs... vaja... de res...

      Elimina
  2. Em posaré tiquismiquis i diré que no es cert que l'església (o qui sigui) accepti directament i instantània aquelles coses que la ciència demostra errònies tan aviat com la ciència les ha demostrat errònies.

    Només ho fa en el moment que allò té una acceptació social tan generalitzada que no els queda més remei que acceptar-ho perquè poca gent els feia ja cas.

    I de vegades ni això.

    ResponElimina
    Respostes
    1. En tot cas no abans, però sent el gràfic tan extens cronològicament, no es veu les petites diferències en la X.

      Amb tot, m'havia cobert parlant de teologia, no pas del cos doctrinal d'una església. Per a fer-ho encara més precís hagués hagut de forjar una frase que em semblava innecessàriament llarga.

      Elimina
  3. Aquest t'ha sortit tipus xkcd ;-)

    L'únic que li faltaria serien especificar el perquè i data aproximada de cada canvi de pendent.

    ResponElimina
    Respostes
    1. De gràfics ja n'he fet molts, eh? Seria com tu dius si hi posés aquestes dades extres però ja ho he fet expressament imprecís per tal de no haver-m'hi de trencar la closca.

      Elimina
    2. M'havia pensat que els salts de la gràfica corresponien a esdeveniments concrets i que era responsabilitat del lector endevinar-los :P

      A vegades complico les coses més del que caldria...

      Gràcies per la resposta!

      Elimina
  4. Mmm,,, Jo crec que de teologia posterior a Luter no n'has llegida gaire, oi? De fet ara els científics no crec que tinguin gaire interès a desmentir la literalitat de la Bíblia (excepte alguns fòssils tipus Dawkins), però els teòlegs (cristians, siguin catòlics o reformats) -que no vol dir les esglésies oficials- ja fa un segle, tirant curt, que assumeixen majoritàriament que no es poden fer interpretacions literals de la Bíblia. Et convido a fer un cop d'ull a qualsevol text d'Uta Ranke-Heinemann, Teilhard de Chardin o Jacques Ellull per adonar-te que a) és absurd parlar de "la teologia" com un tot; b) que la teva premisa d'una teologia literalista és falsa; c) que hi ha vida intel·ligent dins la teologia; i d) que en molts casos els teòlegs els donen cinquanta voltes als filòsofs i tecnoprofetes del sistema, que s'han convertit en bona part -jo no vull fer-ne categoria- en venedors de miracles i dispensadors d'autoajuda de tot a cent.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els punts c i el d han estat divertits.

      I amb tot, sempre per darrere de l'evidència.

      Elimina

Cerca'ns a Google+