dilluns, 3 de desembre del 2012

144. Això és molt important


És increïble que hagi fet aquesta vinyeta amb tres quilos de text, tenint en compte el que havia arribat a flipar jo amb els còmics de Sinergia Sin Control, però estem en una situació crítica i em veia amb la necessitat d'explicar-ho... encara que ningú s'acabi de llegir tot el totxo...

PLA #415 SOBRE L'ELIMINACIÓ DE CATALUNYA
CONFIDENCIAL
PAPERS FAES
1
El govern espanyol decideix unilateralment:
1 - Seguir quedant-se amb el 40% dels imposts catalans.
2 - Obligar a Catalunya a reduir el dèficit i prohibir-li endeutar-se més.
3 - Posar impostos al 0% per a evitar que pugui recaptar més.
Així doncs, l'única sortida que es deixa al govern català és la de retallar.
2
Per por al desgast que generaria, cap partit de l'oposició s'atreveix a pactar les retallades necessàries per a equilibrar els compostos.
3
Sense unes retallades d'uns 4.000 milions d'euros i amb uns venciments de 7.000 milions de deute públic, la tresoreria pública,  la tresoreria de la Generalitat deixa de pagar nòmines en novembre.
4
El govern espanyol adquireix dret moral per a intervenir. Se suspèn l'autonomia (començant, naturalment, per eliminar TV3 i les ambaixades) de Catalunya i s'inicia la seva espanyolització definitiva.
-Com va el pla?
-Millor impossible. Tenim un parlament molt fragmentat. Ningú voldrà pactar els pressupostos que els hem imposat. Perdrien tot el suport popular. No hi ha absolutament res que els pugui unir prou com per a què el pla fracassi.

9 comentaris:

  1. Llavors, s'ha de tenir "sentit d'estat" à-la-CiU i aplegar-se, per la unitat nacional, per donar suport a les necessàries retallades mentre anem remant cap a Ítaca?

    Ho dic perque les retallades "imposades des de Madrid, mai des de Barcelona" ténen marc temporal més definit i proper (i passat) que no pas tot just el "possible començament d'un possible trànsit cap a una possible independència" (independència à la manière de qui, que n'hi poden haver moltes).

    No sé la teva opinió (més aviat la demano) però jo crec si ens hi posem, ens hi posem seriosament i no fingim que el PP no imposa retallades a la resta d'Espanya i que tot el seu mal rau a ser espanyol (com seria el cas de proposar fer-nos "independents" al voltant d'una opció política que fos com el PP però legitimat per una salvadora catalanitat).

    Bufff... complicada amanida.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Efectivament, les retallades són imposades des de Madrid. L'administració catalana té un dèficit i deute menors, i un pressupost per capita major que els del govern central, però tot i així ens obliguen (i poden fer-ho per què tenen la clau de la caixa i ens poden limitar els impostos i el dèficit) retallar més que al govern central que s'està passant i tindrà un dèficit de l'hòstia que tornarà a centrifugar. I tot, mentre ens espolien, ja que cal recordar que les retallades que ens imposen per al 2013, només són un 25% del que se'n va a Madrid i no torna (gràcies a què Catalunya no ha pagat la paga extra dels funcionaris a Extremadura tenen diners per a pagar-la). I ho fan sabent que tenim allò en el que és més difícil centrifugar: sanitat, educació i polítiques de benestar social. Mentre Espanya té partides com l'exèrcit que en comptes de retallar-se s'han augmentat.

      No crec que es puguin evitar les retallades del 2013. Ja no. Fem tard. Però si ens hi posem el 2014 podem sortir d'aquest estat destructor.

      Si algú té altres idees estic obert a elles. Per a què hi hagués un pacte, ERC demanava un impost a la banca i el de successions. El primer ja no el podem tenir, perquè el govern espanyol ha fet la martingala legal de prohibir-lo de facto posant un impost al 0% només per a fotre. El de successions, fent servir els números fantasiosos d'ICV aconseguiríem 500 milions més. Això evitaria el 12,5% de les retallades. Faltaria trobar com evitar les 87,5%. A Catalunya ja tenim els impostos marginals més elevats de l'estat i els segons més elevats del món després de Suècia. El PSC va proposar en campanya que fossin els més elevats del món. Donat que per llei, la meitat del que es recaptés aniria a Madrid, tot i així, només es podrien evitar uns altres 50 milions de retallades com a molt. Això sense comptabilitzar els efectes negatius de descapitalització de convertir-nos en el lloc del món amb els impostos marginals més elevats.

      El que deia, si algú té propostes, en les que surtin els números, que puguin evitar l'hecatombe que s'acosta, m'encantaria sentir-les.

      Elimina
  2. El món és ple d'idees, però si en vols sentir una en comptes d'anar-les a buscar, ja que estem posats a ser independents i tenim garantit un any (o més) de privacions... fem valer l'esforç i instaurem un comunisme llibertari? n_n

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mmm...

      1 - Això no evitaria el problema del dèficit i les retallades. A no ser, clar, que consideressis que les iaies que van comprar els mal anomenats "bons patriòtics" s'han de fer fotre. Pobres iaies, dic jo.
      2 - Crec que està força lluny del que ha votat la gent. Diria que el govern català no té legitimitat per a fer això. Almenys el govern de CiU va tenir prou valentia per a no prometre que no retallaria. Altres van dir que no ho farien, llàstima que no van explicar com (entre nosaltres, crec que van caure en el populisme prometent un impossible) ja que haguessin hagut de contradir el seu programa electoral.
      3 - Això també seria motiu de violació d'unes quantes lleis que portarien a la intervenció per part del govern central.
      4 -
      -a - Si estàs pensant en fer una quita mentre ens independitzem per a fer-nos llibertaris, no crec que sigui la manera de què la comunitat internacional ens doni la benvinguda.
      -b - Una quita mentre som a Espanya és impossible. Ni tan sols ens afluixen l'espoli ara que tant cal.

      Mmm... no, no ho acabo de veure com a la solució. Sense tenir en compte que el sistema no funciona, portaria pobresa i tot això... (sense acritud :p )

      Elimina
  3. Claro, claro... xD

    El deute es legítim.
    La pobresa que hi ha no és estructural i no podem plantejar sistemes gaire diferents al que hi ha ja que creiem que hi hauria pobresa (¿¿??).
    D'altra banda el trànsit cap a un altre sistema requeriria sacrificis així que no és possible. El que cal es fer uns retocs al sistema que tenim i mentre els fem, per tal que tot vagi bé haurem de fer alguns sacrificis.

    Al final, tal és nostra fe en el funcionament que tenim, tot anirà bé, doncs aquest sistema és la millor alternativa (de les testades, les no testades i les no inventades) encara que segurament les generacions vives no arribin a veure el dia que tot anirà bé.

    Suposo que tohom pot assumir aquestes petites contradiccions, tota la vida ho hem fet. Però si això és el que volem, a molts no ens calen "independències" que no fan cap diferència, ja ens basta amb la flema britànica "Keep calm and carry on".

    ResponElimina
    Respostes
    1. El deute, evidentment és legítim: http://www.racocatala.cat/tira-comica/26933/i-nhi-ha-que-encara-piquen

      Els que el van crear van ser els que es van negar a retallar quan encara hi érem a temps i es van dedicar a crear mesures d'estímul de la demanda quan el problema que teníem era de sobreendeutament, de manera que per tant, no va arreglar el problema del sobreendeutament sinó que fins i tot el va agreujar.

      I els molt cínics ara demanen que no es retalli. Pretenen seguir tirant endavant demanant més diners als mercats, fent voluntàriament la pilota més grossa, mentre van dient al mateix temps que el deute que generen alegrement i voluntària no és legítim.

      Si el problema l'han creat l'intervencionisme polític en l'economia dir que el problema és estructural i que encara l'hem d'intervenir més em sembla una acrobàcia dialèctica increïblement rocambolesca. El que cal és corregir el que s'ha fet malament, no aprofundir-hi.

      Elimina
  4. Posem taxes (com a part catalana de l'impost) de tots els impostos existents (excepte l'irpf i dels que ja tenim la part catalana) de manera provisional fins tenir l'estat propi.

    ResponElimina
  5. En el fons ens estan ajudant sense voler-ho. Han creat un nou impost sobre dipòsits bancàris al 0% i això ja ens va bé ja que ara podem posar una taxa, sino existís l'impost no podriem aplicar-la.
    Obviament hem de posar els milions d'euros que ens deu l'estat espanyol com a ingressos del 2013 i d'aquesta manera el dèficit es reduirà. El Govern català crec que hauria d'estudiar la possibilitat de denunciar l'estat espanyol davant Brusel.les per usura (ens donen un prèstec en comtes de donar-nos els diners que hem pagat ja en impostos) i prevericació (no ens retornen uns diners que nosaltres els catalans vem pagar en impostos des de l'any 2007 per tal d'escanyar-nos economicament i financerament.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Crec que no et segueixo. L'impost que ha posat el PP al 0% ha estat precisament per a evitar que nosaltres puguem recaptar-ho. És una martingala legal. Posant l'impost al 0% nosaltres no podem gravar-ho amb una quantitat superior a la de l'estat. L'únic que volien era evitar que recaptéssim. Res més que això.

      No podem posar com a ingressos els diners que Espanya no ens dóna, precisament per què... no en els dóna... l'any que ve hi ha 7.000 milions de venciments i una tril·leria comptable no farà que els puguem pagar.

      La part de denunciar Espanya no la veig viable. És el nostre govern democràtic i se suposa fins i tot que és el que nosaltres hem votat. Només veig una opció viable.

      Elimina

Cerca'ns a Google+