divendres, 14 de desembre del 2012

152. Un 12%


I és per coses com aquesta que considero que ICV és un partit polític populista i demagog a nivell econòmic (com CiU a les eleccions anteriors o el PSC en el tema territorial) que es riu de la intel·ligència dels electors prometent-los el que no es troba a les seves mans. El més curiós és que ara mateix s'hagi convertit en un ximple útil dels plans del PP. I ho saben. Però es fan el joc mutu. Són les seves prioritats.

Les propostes que fa ICV al llarg de la vinyeta són les mateixes que va fer en campanya i les que proposava en el seu programa electoral. Em va sorprendre que hi posés que els votessin perquè així podrien negociar a Madrid que no hi hagués més retallades. Com si no s'hagués ja intentat o no sabessin el resultat. Llegint el seu programa, no em vaig poder estar d'imaginar-me'ls amb majoria absoluta i veient-se obligats a retallar.  Hauria estat còmic. Mentre seguim sent espanyols no hi ha cap altra alternativa. Apart del col·lapse econòmic cap al novembre següent, clar. És el que hi ha. Però des de l'oposició es poden permetre fer demagògia irresponsable.

Estaria bé que abans de les eleccions s'obligués als partits polítics a presentar uns esborranys dels pressupostos. Abans de votar, podríem jutjar quins quadren o no, quins carregaran massa aquí o allà. Així, els partits polítics veurien la demagògia més limitada i al mateix temps es veurien empesos a repartir amb seny no sectari els impostos. Seria molt més útil que els programes electorals, de cara a fer la tria.



-Pels comentaris de l'acudit d'ahir, crec que hi va haver qui esperava que expliquessis les teves propostes concretes per a evitar les retallades de 4000 milions a les que ens obliga el govern espanyol...
-Err...
-Podríem renegociar-les amb el govern central...
-Això ja s'ha provar repetidament i crec que coneixes els resultats.
-Podem eliminar les SICAVs.
-Això és competència del govern central. No hi podem legislar. Apart, que la diferència en els pressupostos ni es notaria. Seria cosmètic.
-Podem augmentar la lluita contra el frau.
-Estaria bé, però tampoc en tenim les competències.
-Un impost a la banca...
-Bona idea! Per a això sí que en teníem competències... llàstima que el PP en les hagi tret després de les eleccions.
-PODEM RECUPERAR L'IMPOST DE SUCCESSIONS!
-Guai. Prenent les vostres xifres, això són uns 500 milions. (*) Ja només ens falta trobar els diners per al més de 87% de retallades restants.
(*) Si es recupera per al 100% de la població. Altres donen donen xifres més baixes.

2 comentaris:

  1. Molt bo. No entenc com és que a la campanya electoral, CiU no replicava als suposadament progres amb arguments com els d'aquesta vinyeta. És tan fàcil dir el què la gent vol sentir, sabent que no governaràs... O com fan a Madrit, diuen una cosa i fan una altra totalment diferent. Tenim uns polítics que fan fàstic, a més a més, ens sobren més de 400.000 a tota Ejpanya.
    Et segueixo de fa molt temps i m'agraden molt els teus dibuixos. Salutacions.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies. Més o menys ja ho feia. A mi em va sorprendre molt gratament que CiU es presentés a les eleccions amb la valentia necessària per admetre que no podrien impedir les retallades que s'apropaven. Cap altre va tenir el valor.

      Però a diferents partits els és igual. Estan encallats en la fantasia de què "a CiU els agrada retallar" i d'aquí no els mouràs. En mostrar xifres que mostren que és impossible evitar-ho se sol passar a l'argument de "no diem que no s'hagi de retallar (que és mentida) sinó que critiquem com s'ha fet". Tot i així no fan propostes alternatives de no retallar. Tots sabem que si no toquen partides de polítiques socials (que són el 70% del pressupost) hauran de retallar en bombers, presons o en altres coses que tampoc fan gaire gràcia de retallar. Estan enrocats en un llenguatge inamovible i irreal de derrota de l'adversari.

      Elimina

Cerca'ns a Google+