dilluns, 23 de març del 2015

565. La pitjor de les situacions possibles


-Bé, doncs us he de donar la bona notícia: els andalusos hem votat que tots dos estigueu en condicions d'escollir govern, manar, prendre decisions, etc... i mostrar-ho davant tots els espanyols.
-Mer...
-...da.
-Iuuu...
-...hu!

6 comentaris:

  1. Ho sento però haig de discrepar. El PSA té una majoria tan amplia (47 a 8 de la majoria absoluta) que governarà sense problemes amb pactes puntuals (excepte IU li serveix tothom). És més, amb que un dels tres no li voti en contra ja en té prou (33+15+9).
    Podemos i ciutadans poden passar-se des d'ara fins les generals com si no hi fossin i no es desgastarien perquè tenen l'excusa de no tenen prou escons per fer res.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com ho has dit això? Que necessitaran fer pactes puntuals?

      Elimina
    2. Per cert una petita correcció: el PP i Podemos junts tenen més escons (48) que el PSA (47).
      I em refereixo a que la situació serà una mica com a Badalona on el PP és primera força però no majoria absoluta i ha pogut governar sense massa problemes.
      Per poder aprovar el que sigui el PSA en té prou amb aquestes dues opcions:
      -Pactar amb PP/Podemos/Ciutadans.
      -Abstenció de PP/Podemos o ciutadans si pactés amb IU.
      I per això discrepo amb la teva vinyeta no crec que Podemos ni Ciutadans (especialment Ciutadans) s'hagin de mullar gaire. Podemos per frenar qualsevol iniciativa ha de votar conjuntament amb el PP i cada vegada hauran d'argumentar-ho bastant bé això d'estar d'acord amb la casta, els hi surt molt més a compte abstenir-se per sistema i deixar fer el PSA. En el cas de Ciutadans ni això només seran decisius en situacions molt esporàdiques així que poden votar qualsevol cosa i serà irrellevant.
      Entenc que com a mi t'agradaria veure aquests partits enfrontar-se a la realitat enlloc de donar lliçons sobre el món de les idees, però de moment només Podemos i segurament no massa.

      Elimina
    3. Bé, veig que tu ets dels que creuen que es fer una "abstenció incrèdula" i tot seguit dir "un, dos, tres, casa" perquè això no vol dir res i així es renten les mans.

      Doncs no. L'abstenció té conseqüències i per tant és un vot, i per tant és obligació dels polítics justificar-la.

      I de fet el cas andalús és aberrant en aquest sentit. En el cas de Badalona que treus tu i en qualsevol ajuntament, de fet, si tota la resta voten en contra mana la llista més votada encara que no tingui majoria parlamentària i punt. Però segons l'estatut andalús (contradient-se amb el reglament d'elecció però com que és una llei de més rang és la que preval):

      "Si, transcurrido el plazo de dos meses a partir de la primera votación, ningún candidato hubiera obtenido la mayoría simple, el Parlamento quedará automáticamente disuelto y el Presidente de la Junta en funciones convocará nuevas elecciones"

      Per tant, que hi hagi o no un nou govern o noves eleccions es troba a les seves mans i facin el que facin hauran de justificar-ho. Si el PSA governa a Andalusia serà perquè ells ho han permès i ho hauran de justificar. I si fan que hi hagi noves eleccions, també. Això que l'abstenció equival a no mullar-se per mi no podria ser més absurd. L'abstenció també és un vot.

      Elimina
  2. Compte amb la traducció: és mostrar-ho i no mostrar-hi.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La i i la o són a tocar en el teclat. Si en comptes de "mostrar-hi" hi hagués dit "mostrar-hk", ja hagués semblat més evident que era això... :p

      Elimina

Cerca'ns a Google+