dijous, 16 de juny del 2011

30. L'objectiu erroni dels indignats

Bé, ja ho vaig explicar llarg i estès. Les retallades qui les ha aprovades no ha estat el parlament català, sinó el govern espanyol. Per tant, anar-se a manifestar (per dir-ne així, ja que déu n'hi do, aquest cop) en contra de les retallades al Parc de la Ciutadella o a la Plaça Sant Jaume és fer el passerell. No tinc clar si és per indocumentació, ceguesa nacionalista espanyola o tot plegat. En tot cas és sorprenent veure que el govern espanyol obligui al parlament català a ser la mà executora d'unes retallades, sense deixar-los cap altra alternativa que el col·lapse de l'administració pública catalana i que no només se'n renti les mans sinó que un munt de gent caigui de quatre potes en el parany no veure la rentada que hi ha hagut davant mateix dels seus morros. A la Moncloa encara deuen riure de com de bé que els ha sortit la jugada.

ACTUALITZACIÓ: Vinyeta apareguda a El Web Negre (número 80, pàgina 19).

Mentrestant, a la delegació del govern espanyol..
-Cap manifestant, encara?
-Ni un.
-Si haguéssim sabut que ens desgastaria tan poc, hauríem exigit al parlament català que retallés moltíssim més.

2 comentaris:

  1. Crec que no t'adones que un govern que baixa l'impost de succesions i retalla la sanita ha deixat ven clar quines son les seves prioritats. A més, aquestes retallades no les va posar al seu programa. Va enganyar als catalans. CIU actualmente es un partit anticatalà perque ha trait al seu propi poble.

    ResponElimina
  2. No, al programa (que tampoc s'oposava a els retallades) hi tenia una DEMAGÒGIA com una casa de pagès: que tindríem el concert fiscal.

    Però no el tenim. Seguim tenint el dèficit de nassos, imposat per Madrid que obliga a retallar. Per tant és irrellevant el que tinguessin els programes electorals ja que no tenim els diners per a pagar el que havíem estat pagant fins ara. Com vaig explicar a l'altre missatge (que et recomano que et llegeixis, ja que hi ha xifres concretes), som la comunitat autònoma amb els impostos més elevats d'Espanya i no serveix de res, ja que més d'un terç del que es recapta a Catalunya se'n va a les Espanyes i no torna. Quin sentit té que ens collem encara més per a què els altres retallin encara menys?

    D'altra banda, quan parles de les retallades de sanitat ets tu qui fa demagògia. El govern de l'estat espanyol és qui ha obligat a retallar. Les despeses socials són el 70% del pressupost de la Generalitat. És IMPOSSIBLE retallar la xifra imposada per Madrid sense retallar Sanitat i Educació. Per tant, quan el PSOE va obligar a la Generalitat a retallar va obligar a la Generalitat a retallar despesa social.

    Tot i així la despesa social ha passat del 67% amb el tripartit al 70%, ja que s'ha retallat més de la resta que d'això.

    Els arguments de "no ho tenien al programa electoral" o "retallen de sanitat", no té sentit. No hi ha més opcions que retallar. És això o el col·lapse. És el preu que hem de pagar per ser espanyols.

    ResponElimina

Cerca'ns a Google+