dijous, 26 de maig del 2011

17. El PSC fa campanya contra les retallades

La situació és aquesta:
  • Espanya ens roba als catalans 22.000 milions d'euros l'any. 60 milions al dia. 3.000 euros per persona. El 10,2% del nostre PIB anual. El 37% dels impostos recaptats a Catalunya. Cal que segueixi donant més dades o ens en fem la idea? 
  • El govern espanyol fa una nova llei d'estabilitat financera per a reduir el dèficit de l'administració pública. L'assumeix el mateix govern espanyol? No, que això és impopular i costa vots! Les competències de sanitat estan transferides. Les tenen les comunitats autònomes. Tot i així a Madrid hi ha 100.000 funcionaris del ministeri de sanitat que ningú sap a què dimonis es dediquen. On seria més lògic retallar? Evidentment, la nova llei d'estabilitat acaba obligant als catalans a retallar 3.000 milions d'euros dels pressuposts de la Generalitat.
  • A sobre no ens donen el Fons de Competivitat que ens pertoca per llei. Es veu que el govern espanyol no ha de complir-la. Els del PSC són els únics diputats catalans que s'hi oposen, per cert. 1.450 milions d'euros més que hem de retallar. Tot i així, no tenen problemes a destinar 3.828 milions d'euros a l'AVE Madrid-Extremadura. És que no té potser més importància que l'Arc Mediterrani? Ja no diguem que la sanitat catalana...
  • Amb la nova llei, el govern espanyol ens prohibeix als catalans demanar més préstecs als mercats. No ens podem endeutar. L'única sortida que ens suggereixen és pujar encara més els impostos tot i sabent que ja som la comunitat que els té més elevats i que més d'un terç del que es recapti de més ni passarà per Catalunya i anirà a finançar altres comunitats on ni saben què són les retallades. Particularment, em ve a semblar fins i tot cínic que ens suggereixin que la solució és collar-nos encara més per encara més benefici dels altres.
  • Es dóna el cas que el 70% del pressupost de la Generalitat de Catalunya és despesa social (sanitat i educació soles ja són més del 40% del total). I entre la resta encara hi ha partides tan importants com mossos, justícia (que tinc entès que un pèl saturada també ho està), parcs científics, bombers, presons, manteniment d'infraestructures, de parcs naturals, funcionariat, abocadors, museus...
  • Si el govern català vol evitar que l'administració i l'estat del benestar petin només li queda una opció, i només una, que es diu retallada de la despesa social. Encara que volguessin el contrari, el govern espanyol no els ha deixat cap altra opció.
I ara ve la part bona:
  • Els sindicats amiguets del PSC munten una manifestació demanant a la Generalitat que aturin les retallades. Al govern espanyol no li demanen res, es veu que no són actors implicats.
  • ZP surt dient que CiU els hauria d'escoltar i meditar sobre el seu pla de retallades.
  • L'Hereu demana que el votin a ell per tal d'evitar les retallades que volen imposar els neoliberals de CiU amb la fi de desmuntar l'estat del benestar. Diu que ell és l'alcalde contra les retallades.
ES POT TENIR MÉS CARA?

Heu rebut el càstig que us mereixíeu. El proper cop presenteu-vos amb un programa electoral (si es pot dir així) que no sigui en si un insult a la intel·ligència dels votants.


PD. No sé fer caricatures i se m'ha ocorregut fer servir els logos per a referir-me als partits polítics. Seguim provant coses noves.

-Però tu no els vas dir que et votessin per a evitar les retallades de CiU?
-A veure si ja sabien que els les imposàveu/m v/nosaltres.

1 comentari:

  1. Si todos esos datos son ciertos, más que tonto me acabas de hacer sentir estafado.

    ResponElimina

Cerca'ns a Google+