dilluns, 17 de juny del 2013

260. Va de balances


Després que la Camacho assegurés que el PP no faria cap campanya amb arguments contra la independència perquè qualsevol referèndum seria il·legal, han decidit llançar aquest web. I poca cosa li puc retreure, ja que arguments pocs. Més aviat fal·làcies. I des les tan masegades i barroeres que no puc evitar pensar que una de dues: o bé són curts de gambals o bé es pensen que el seu electorat sí que ho és. Em decanto per aquesta segona opció, per cert.

Amb tot, fa sentir optimista, ja que si tot el que tenen són aquests arguments puerils i tramposos, sens dubte és que ja ho tenim guanyat. L'argument del còmic és una recreació matussera d'aquest article (del 1999!!) i altres posteriors d'en Xavier Sala i Martín que ja per llavors desmuntava aquest argument erroni. Algú podria retreure que a la balança comercial li falta diferenciar el preu de compra del de venta. Però en tot cas caldria retreure això a qui primerament no fa la diferència en barrejar les balances fiscals amb les comercials. Si es fa la diferenciació també llavors, el resultat segueix mostrant que Espanya és un mal negoci, ja que la suma surt igualment negativa per a Catalunya.

Comença el dia a la botiga. Avui tinc 100 € a la caixa i 100 més en estoc de pantalons
O sigui 200 € en total.
Doni'm tot el que tingui a la caixa!
Perd 100 € i li queden els 100 dels pantalons
-Hola, voldria comprar uns pantalons de 100 €
Es queda 100 € en bitllets a canvi de 100 € en pantalons.
Guanys totals del dia: -100 €
-Per a qui no ho hagi entés, la vinyeta 2 és el dèficit fiscal del que ens queixem els catalans. La 4a la balança comercial que segons el PP ho compensa. Però llavors, com és que el saldo és el mateix a les vinyetes 2 i 4, abans i després dels canvis en la balança comercial? I aquests són els seus arguments contra la independència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cerca'ns a Google+