dilluns, 10 de gener del 2022

1595. Passar-se de llest amb un virus

 

Vinyeta publicada fa uns dies al Racó.

-Bah, jo passo de mascaretes. No has sentit les notícies? La nova variant és molt més suau, algú jove com nosaltres no ha de patir gens. És una bogeria prendre totes aquestes mesures per un simple refredat. No hi ha manera racional de defensar-ho. El millor és passar-lo i au, immunitzat, i passant també de vacunes, que a saber què els posen. Això és més natural. Sene efectes secundaris.
-Bé, és un virus tan nou que encara és d'hora per saber si dintre d'uns anys generarà alguna síndrome posterior, però...
-De fet, tinc una mica de raspera i no sé si ja l'hauré agaf... un moment... síndrome posterior?!
-Sí, no ho sabies? Hi ha virus que es reactiven anys després de la infecció. Generant una nova malaltia als que havien infectat. Alguns cops molt pitjor que l'original. La varicel·la genera herpes Zòster. La pòlio, la síndrome postpòlio. El xarampió la panencefalitis esclerosant subaguda... fins dintre d'uns anys no en podrem estar segur que amb aquest no passi també. Però vaja, no se sap que la resta de virus de la família faci res de semblant o sigui que és d'esperar que tot es quedi en un refredat que dius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Cerca'ns a Google+