divendres, 5 de desembre del 2014

526. Vots


Sí, ja ho sé que a hores d'ara trobareu a Internet trobareu 14817 infografies d'aquest tipus, però jo volia ressaltar les parts destacables a la meva manera.

-El color vermell representa els vots de tots els referèndums i eleccions catalanes, espanyoles, europees i municipals del 2012 retrocedint fins al 1975. El blau representa la meitat d'aquests vots. O sigui els necessaris per a una majoria absoluta. La línia verda els vots del 9N a favor d'un estat. La negra els obtinguts a favor de la independència.
-Però hi van votar immigrants i menors d'edat.
-Correcte.
-I la població de Catalunya ha anat creixent amb els anys.
-Ahà.
-Per tant, dos terços dels votants hi estan en contra, de manera que és impossible que guanyi la independència.
-Estem mirant el mateix gràfic?

6 comentaris:

  1. En el gràfic hi trobo a faltar la línia del promig de votants de la història en consideració.
    Estaria per sobre de la línia verda.
    I la línia negra, crec que, encara quedaria per sobre dels dos terços de la nova línia promig.
    Ei! Dono per fet que el gràfic està basat en dades reals; no és una ficció!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, les dades són certes i per tant tal i com mostra en el gràfic, les dades mitjanes (la separació entre blau i vermell) estan molt per sota del verd. Una altra cosa és que et refereixis al percentatge, però aquí dependria de quins criteris subjectius facis servir per al càlcul, ja que la realitat ha canviat molt al llarg dels anys. No entenc del tot el teu missatge, crec que en explicar-te has invertit el verd i el negre.

      Elimina
  2. Les dades son incorrectes. Algunes dades reals de participació que no apareixen al gràfic:

    Generales 2011: 3.510.366
    Generales 2008: 3.743.360
    Generales 2004: 4.006.613

    Un aimatge que mostra la manipulació o error:
    https://www.meneame.net/backend/media?type=comment&id=19967866&version=0&ts=1468921457&image.png

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs m'he estat mirant una estona el gràfic i crec que tens tota la raó del món, no em quadra ni desestimat vots nuls i en blanc, cosa que de ben segur vaig fer. Per desgràcia ja fa anys d'això i ja no puc escatir si el problema seria la font de dades o l'excel, perquè el vaig destruir.

      Per sort, el gràfic no canvia en essència.

      Elimina
    2. Que no canvia? No fotis... Actualitza el gràfic i fica els resultats del 27S, el 20d i el 26J...

      La linea negra son 1,8 milions de vots, on TOTS els independentistes van votar de manera hipermovilitzada... Son molta gent, però lluny de ser la majoria aclaparadora que seria necessaria per algo així...

      Elimina
    3. Sí, sí que "foto", que dius tu. Segueix estant lluny dels dos terços que es deia llavors, l'essència seria la mateixa encara que ho refés.

      Ho canviaria si fos una vinyeta acabada de fer, però no té cap sentit tot l'esforç que comporta amb una de fa un parell d'anys que la gent ja no recorda i que de fet ha quedat desfasada perquè ara els contraris a la independència parlen d'un 53% en contra de la independència i no de dos terços. La nova versió no tindria cap circulació.

      A més, seria com amagar-me. Et penses que no seria fàcil, per mi, esborrar els comentaris i fer com si res? Prefereixo deixar-la com està i amb els comentaris a la vista.

      Elimina

Cerca'ns a Google+